A bőrápolás fontossága - TündeNatura
874
post-template-default,single,single-post,postid-874,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

A bőrápolás fontossága

Talán eljött az ideje, hogy visszatérjünk az alapokhoz, és csak a bőrünkre figyeljünk. Minél fontosabb, hogy megértsük, az életmód, a stressz, a környezet és az idő miképp hat bőrünkre. Csak ezután hozhatunk megalapozott döntéseket és élvezhetjük a jól megválasztott kozmetikumok áldásos hatásait.

” A szép bőrhöz mindenekelőtt alvásra és vízre van szükség”

Arcunkon sok minden megmutatkozik – a kor, a fáradtság, a kimerültség, a helytelen életvitel mind-mind nyomot hagy bőrünkön. Némi odafigyeléssel azonban sokat tehetünk arcbőrünk fiatalságának és egészségének megőrzéséért.

Továbbá figyelembe kell venni azt is, hogy arcunk a hétköznapok során folyamatosan ki van téve a káros környezeti hatásoknak – a szennyezett utcai levegő, a száraz, hideg téli időjárás vagy éppen a tűző nyári napsütés is okozhat problémákat. A napi szinten használt sminktermékek, kozmetikumok is kárt tehetnek, így ezek alapos eltávolítása szintén létfontosságú.

Arcunkat helyesen, megfelelően tisztítani tehát sokkal fontosabb, mint azt elsőre gondolnánk. Nézzük meg tehát, hogy mik a legalapvetőbb lépések!

A smink eltávolítása
Soha ne feküdjünk le úgy, hogy nem mostuk le a sminket, hisz hosszútávon ez jelentősen öregíti és károsítja a bőrt, az ilyen jellegű hanyagság hamar nyomot hagyhat a bőrön.

Tisztítás

Ha szeretnénk, hogy bőrünk szép és kellemes tapintású legyen, nagy gondot kell fordítanunk a tisztítására. Mindennél fontosabb, hogy a megfelelő tisztítószert használjuk. A túlságosan gyakori lemosás eltávolítja a felületi zsírokat és károsíthatja a bőr természetes védőrétegeit. A szappan szárítja a bőrt, hiszen feloldja és lemossa a lipideket, melyek a bőr felső rétegét védik. A bőr pH-értéke 5,5, tehát savas, míg az átlagos szappan 8-as pH-értékével lúgos. A legjobb Arclemosó, arctejek a lipidréteget épen hagyják, így mosakodás után bőrünket teltnek, frissnek érezzük. A legjobb olyan arctisztítót választani, mely vízzel eltávolítható- a lemosás így kíméletes, a víz bőrnyugtató hatású és hidratál.

Arcradírozás

A bőrradírok használata azért fontos, mert ezek segítenek eltávolítani a mélyebb szennyeződéseket, illetve az elhalt hámsejteket. A bőrradírozás után az arc élénkebb színű és élettel telibb lesz, továbbá a bőr könnyebben magába szívja a jótékony hatású hidratáló krémeket.

Gőzölés

Ezt a lépést csak akkor ajánlatos, ha több időt tudunk szánni az arctisztításra. A gőzölés nagy körültekintést igénylő folyamat, amelynek lényege, hogy a forró vízből felszálló gőz felpuhítsa az arcbőrt. A kívánt hatás elérése érdekében minimum 5, de inkább 10-15 perces gőzölésre van szükség. Ha ez letelt, akkor óvatosan – alaposan megtisztított kézzel és körmökkel, valamint egy tisztítókendő segítségével – ki lehet nyomkodni az apróbb mitesszereket, pattanásokat. Ha nem merünk ezzel próbálkozni, akkor keressük fel kozmetikusunkat!

Tonizálás

A radírozás, illetve a gőzölés és mitesszerek eltávolítása után a bőr pórusai kitágulnak. Ilyenkor fontos tehát a feszesítő és fertőtlenítő hatású tonikok használata. Ezek megnyugtatják a sérült bőrt, megsemmisítik a kórokozókat és rugalmassá teszik a bőr szerkezetét. Én személy szerint jobb szeretem átöblíteni hideg vízzel az arcom, ezzel kihagyva a tonikot. 🙂

Hidratálás

A nappali és éjszakai hidratálás teljesen eltérő kozmetikumokat igényel, hisz a nedvesség pótlása mellett számos egyéb hatóanyagot ezekkel a készítményekkel juttathatunk be a bőrünkbe. A megfelelő nappali krém véd, hidratál és táplál, segít üdévé és puhává varázsolni a bőrt, miközben megőrzi annak feszességét és a káros sugárzásoktól is védi. Az éjszakai krémek nem tartalmaznak fényvédőt, viszont helyette sokkal több hatóanyag, öregedésgátló található bennünk, ezért is zsírosabb az állaguk.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő arcápoló terméket?

Az arcápolási termékeket bőrtípusnak és a bőr speciális igényeinek (ha vannak) megfelelően kell kiválasztani. Erről majd később lehet olvasni az oldalon. Választása igazodhat az évszakokhoz is (sokan például a könnyebb, vizes állagú termékeket kedvelik a meleg időben és a valamivel gazdagabb textúrájú krémet a hideg téli hónapok alatt).Válasszon pénznemet
RON Román lej