A natúr kozmetikumokról - TündeNatura
871
post-template-default,single,single-post,postid-871,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

A natúr kozmetikumokról

A natúr kozmetikumok nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagot, mesterséges illatanyagot, színanyagot, illetve szilikonokat. Növényi olaj mellett találhatóak bennük még növényi viaszok, valamint állati eredetű termékek is: pl. méhviasz, lanolin.

Alapolajként növényi olajokat tartalmaznak, tehát ásványi olajtól mentesek. Ezek az ásványi olajok, vagy kőolajszármazékok, (ezek a paraffin és a vazelin) természetes anyagok ugyan, hiszen a föld alatt keletkeztek nagyon hosszú idő alatt, de mégsem célszerű őket kozmetikumokban használni. Az ásványi olajok egy réteget képeznek, mivel kémiai szerkezetük teljesen eltér a bőr szerkezetétől, így nem tudnak azon keresztül felszívódni.

A natúr kozmetikumok olyan tartósítószereket tartalmaznak, amelyek azokban megengedettek. Vannak ugyanis olyan tartósítószerek is, amiket általában a hétköznapi kozmetikumokban használnak, és 2-3, de akár 10 évre is tartósítják a krémeket. Ezek a tartósítószerek a parabének. Több fajta parabént szoktak használni a krémek tartósítására.

Általánosságban az mondható, hogy a natúr kozmetikumok növényi olajokból állnak, növényi hatóanyagok vannak bennük és mesterséges adalékanyagoktól mentesek.

Mi az ellenvélemény?

Nem minden szintetikus alapanyag káros. Tévhit, hogy ami mesterséges, az már az ellenségünk. Növényi összetevők is okozhatnak irritációt, érzékenységet, allergiás reakciókat. A korlátolt alapanyagok és engedélyezett eljárások miatt maga a bio- és natúrkozmetikumok alkotta termékpaletta sem olyan határtalan, mint a „sima” kozmetikumoké: kifejezett problémákat megcélzó natúrkozmetikumok (még) nincsenek, így az ember kénytelen például pattanások vagy pigmentprobléma esetén a szintetikushoz fordulni.

A forgalmazott szintetikus anyagokat is tartalmazó kozmetikumok ellenőrzöttek, ha mérgeznénk magunkat vele – egyszerűen nem kerülhettek volna a polcokra. Bizonyítatlan hatásokkal, eredményekkel bárki reklámozhatja termékét, amire nap mint nap láthatunk példákat. Ezen cégek reklámbéli állításait az átlagfogyasztó nem tudja ellenőrizni.

Összegzésképpen megállapítható, hogy nem minden szintetikus összetevő rossz, de természetességénél fogva érdemesebb a natúrt választani.Válasszon pénznemet
RON Román lej