Egészségesen kívül-belül - TündeNatura
877
post-template-default,single,single-post,postid-877,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Egészségesen kívül-belül

Manapság sokat hallani az egészséges életmódról, hogyan váljunk egészségessé. Való igaz, hogy aki egészségesen táplálkozik és mozog, jól érzi magát, magabiztossá válik, és szépséget áraszt magából. A szépség visszatükrözi a  belső és külső jó közérzetet. Fontos, hogy szépnek érezzük magunkat, önmagunkkal összhangban legyünk, és életörömöt sugározzunk.

Hogyan kezdjük?
Először is fontos, hogy reálisan mérjük fel a jelenlegi állapotunkat, és ez alapján kell egy fokozatosságra épülő terv! A tapasztalat az, hogy a túl gyors drasztikus változások nem vezetnek hosszan tartó eredményhez.

Viszlát, káros szokások!
Az már köztudott, hogy nem tesz jót az egészségnek a dohányzás és a túl sok alkohol fogyasztás. Ez nem azt jelenti, hogy néha nem ihatunk meg egy pohár borocskát, de amennyire lehet, mellőzzük a mindennapjainkban.

Mozogjunk többet! 
Az egészséged érdekében nagyon fontos a mozgás, a sportolás. Akárhogy is, ha aktívabbak leszünk, az segít majd elérni a céljainkat. A sportolás nemcsak a felesleges kilókat tünteti el, de javít az állóképességen, erősíti az immunrendszert, kitartásra tanít, és jobb kedvünk is lesz tőle.

Egészséges étrend
Fontos, hogy étrendünk kövesse az egészséges táplálkozás alapelveit. Számít, hogy mit és hányszor eszünk. Érdemes a rendszeres és változatos étkezésre törekedni.  Természetesen itt kihangsúlyoznám, hogy nem mindegy, hogy milyen zöldséget, gyümölcsöt és egyéb élelmiszert fogyasztunk. Érdemes odafigyelni, hogy vagy bio, vagy ellenőrzött gazdaságból, vagy ismerőstől beszerzett egészséges, vegyszerektől mentes termékeket fogyasszunk. A kistermelők, otthoni kiskertesek a segítségünkre lehetnek, akik szívvel lélekkel nevelgetik növényeiket, állataikat és persze ezzel is támogatni tudjuk őket.

Fontos az alvás!
Kipihenten minden jobban fog működni. Ez nem azt jelenti, hogy alkalmanként nem fér bele egy görbe este, de a  hétköznapokon érdemes időben lefeküdni.

Stresszmentesen! 
A pihenés, a kikapcsolódás nem csak a nyaralással egybekötve működhet, a hétköznapokon is lehetőség van regenerálódásra.
Például meditáció alkalmazásával közelebb kerülünk benső önmagunkhoz. Megismerjük érzéseinket, vágyainkat, félelmeinket úgy, hogy eközben megtanulunk elkülönülni tőlük. Hogy ez miért jó? Mert a távolság megszületésével el tudjuk őket engedni. A belső rezgésre való ráhangolódással egyszerre csökken a feszültség, lassan megszűnnek a félelmek, a stressz, és helyükre megnyugvás, öröm, béke költözik.

A modern orvostudomány egyre inkább felismeri, hogy a betegségeknek lelki eredetűek. Néhány éve nem számít sarlatánságnak azt állítani, hogy a megbetegedések mögött egyrészt pszichikai okok (pl. a stressz) húzódnak meg. Aki a gondolatait meggyógyítja a meditációval, az a testét is jobban karban tartja.Válasszon pénznemet
RON Román lej