Összetevő vizsgáló 2. - TündeNatura
1249
post-template-default,single,single-post,postid-1249,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-product-single-tabs-on-bottom,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Összetevő vizsgáló 2.

Következő termékünk a Hidratáló arckrém, amelynek összetevőit vizsgáljuk, és ezek jótékony hatásait a bőrre.

Desztillált víz

Desztillációs eljárással nyert ionmentes tiszta víz, amely nem, illetve nagyságrendekkel kisebb mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, mint a kommunális fogyasztásra használt ivóvizek.

Levendulavirág víz
A levendula különleges illata nyugtató, feszültségoldó, harmonizáló hatásairól ismert. Az illatos levendulavizet használhatjuk aromalámpában vagy testpermet, légtér-illatosító spray, illetve borogatás formájában. A levendulavíz minden bőrtípus ápolására kitűnő választás. Fertőtlenítő, sebgyógyító, gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató hatásából elsősorban a pattanásra (akne) hajlamos zsírosabb, és a gyulladásra, ekcémára hajlamos, valamint a viszkető és érzékenyebb bőr profitál. Ugyanakkor ezen jótékony tulajdonságait a csípések, kisebb égések kezelésére szánt sebgyógyító krémekben is felfedezhetjük. A levendulavíz jól tolerálható, a finom bababőr gyengéd ápolására is bátran alkalmazható.

Jojobaolaj
Összetevői az emberi faggyú alkotóelemeihez hasonló szerkezetűek és hatásúak. Ennek köszönhetően a jojobaolaj regenerálja a bőrfelszínt védő emulziós hidrolipid-réteget, növeli a felsőbb rétegek víztartalmát, hatására a bőr puhábbá, rugalmasabbá válik. Mivel viaszészterei a bőr enzimei által csak lassan kerülnek lebontásra, hidratáló hatását hosszan és fokozatosan fejti ki. Bőrrokon összetételének köszönhetően a jojobaolaj finom, nem zsíros utóérzetű, filmbevonatot képez a bőrön, amely nem tömíti el a pórusokat, nem komedogén hatású. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a jojobaolaj a zsíros, pattanásokra hajlamos bőr ideális ápolószere. Nagyon jól tolerálható, a gyulladásra hajlamos érzékeny bőr és a finom bababőr ápolására egyaránt kiválóan alkalmas, de használatából a száraz, vízhiányos és az érett bőr is profitál. Jótékony hatásai nem korlátozódnak a bőrre, a jojobaolaj az igénybevett, száraz, töredezett haj és körmök kezelésében, regenerálásában, valamint a fejbőr ápolásában is hathatós segítséget nyújt.

A sárgabarackmag-olaj Sokrétűen felhasználható, nagyon jól tolerálható, az érzékeny bőr vagy a finom bababőr ápolására szánt készítményekben egyaránt használható alapolaj. Könnyen és mélyen szívódik fel, de nem túlzottan gyorsan, ezért a bőrfelületen jól oszlatható el, kiváló masszázsolaj lehet. Emulziós krémekben tartósan kellemesen táplált és hidratált bőrérzetet biztosít. Ideális vivőolaj zsíroldékony hatóanyagok számára, mivel magas olajsavtartalmának köszönhetően fokozza azok penetrációját a mélyebb bőrrétegek felé. A linolsav a ceramidmolekulák alkotója, a bőrrokon szerkezetű fitoszterolokkal együtt a bőr védő barrierrétegének stabilizálásában játszik fontos szerepet. A sárgabarackmag-olaj ily módon megerősíti és regenerálja a védő barrierréteget, ezáltal mérsékli a párolgás általi vízvesztést, növeli a mélyebb rétegek víztartalmát, hidratáló hatású. Bátran javasolható minden bőrtípus ápolására, de használatából elsősorban a száraz, érzékeny, vízhiányos bőr profitál.

Ligetszépe olaj
Regenerálja a bőr védő barrierrétegét, ezáltal mérsékli a párolgás általi vízvesztést, növeli a mélyebb rétegek víztartalmát, hidratáló hatású. Mind az időskori bőrszárazság mind a különösen száraz bőrrel járó bőrproblémák hátterében megfigyelhető a linolsav csökkent mennyisége, melyet ligetszépeolaj-tartalmú készítményekkel sikeresen ellensúlyozni lehet. Hidratáló, bőrnyugtató hatását jótékonyan egészíti ki gyulladáscsökkentő tulajdonsága. A ligetszépeolaj ezért elsősorban a száraz, hámló, valamint a gyulladásra, ekcémára hajlamos, érzékeny bőr ápolására alkalmas. Kedvező hatásaiból ugyanakkor az idősödő és az érett bőr is jelentősen profitál, ugyanis bőrtápláló és hidratáló hatása mellett regeneráló, sejtmegújító hatású.

Gránátalmamagolaj
A bőr szerkezete és minősége a kor előrehaladtával jelentősen változik. Az öregedés természetes folyamatát, amely elsősorban a bőr antioxidáns védelmi mechanizmusainak gyengüléséhez és ösztrogéntartalmának csökkenéséhez köthető. Külsőleges antioxidánsok alkalmazásával, a bőr antioxidáns védelmének fokozásával ellensúlyozhatjuk az említett folyamatokat, védelmet biztosíthatunk a negatív környezeti hatások ellen, és lassíthatjuk a természetes öregedés mechanizmusait. A gránátalmamag-olaj az anti-aging kozmetikumok különlegesen hatékony összetevőjének számít. Gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, regeneráló hatásainak köszönhetően értékes összetevője lehet akár a neurodermitiszes, ekcémára hajlamos, érzékeny bőr ápolására szánt kozmetikumoknak, akár az igénybevett, sérült, napégett bőr regenerálására szánt készítményeknek.

Uborka-kivonat
Tisztító, gyulladásgátló, erőteljesen hidratáló hatóanyag, gátolja a melanin képződést és szabályozza a faggyútermelődést. Vitaminokban és nyomelemekben gazdag, minden bőrtípusra alkalmas kivonat, de leginkább a vegyes, zsíros és problémás arcbőrre ajánlott.
Az uborka egy többszáz éve ismert igazi bőrtisztító, hidratáló, pórusösszehúzó és élénkítő tulajdonságokkal. A dinnyével és tökkel egy családba tartozó uborka Ázsiából származik.
Vitaminokban, nyomelemekben és ásványi anyagokban nagyon gazdag. Kitűnik azon tulajdonságával, hogy kiváló hidratáló hatású és gátolja a melanin képződést. Fontos kiemelni, hogy egyensúlyban tartja és tisztítja a zsíros bőrt.
Aroma anyagai csökkentik a bőrirritációt, ezért azon kevés természetes alapanyagok egyike, mellyel az allergiás reakciók kockázata nélkül lehet kozmetikai készítményeket illatosítani.
Remek bőrpuhító, hámosító, valamint kipirosodás- és viszketés gátló növény.

Növényi glicerin
A színtelen, szagtalan, szobahőmérsékleten folyékony halmazállapotú anyag kémiailag egy cukoralkohol. A glicerin a szappankészítés során a növényi olajból történő kivonással, valamint biodízel gyártása során keletkezik melléktermékként nagy mennyiségben. A gyógyszerkönyvi tisztaságú glicerin minimális vizet 0,1-0,2% és 0 % hamut tartalmaz.
A glicerin már régóta ismert nedvességmegkötő hatásáról, használatos az élelmiszeriparban, de kézkrémekben, arckrémekben, samponokban is kifejti hidratáló hatását. Fontos azonban tudni, hogy egy emulzióban 10 %-nál több glicerin ellenkező hatást érhet el: a bőr mélyebb rétegeiből vonhatja magához a nedvességet a felhám felé, így a bőr felülről szárad ki. Ezért kerülni kell azoknak a készítményeknek a használatát, ahol a glicerin a víz után rögtön a második, harmadik helyen szerepel.

Panthenol (B5-provitamin)
A panthenol a sejtanyagcsere és a lipidszintézis folyamataiban kiemelkedő fontosságú B5-vitamin elővitaminja. A megfelelő lipidszintészis elengedhetetlen a bőr egészséges védőrétegének folytonos megújulásához. Ha a lipid-barrierréteg fellazul, a fokozódó párolgás és vízvesztés miatt a bőr kiszárad, gyulladása, fertőzésre hajlamossá válik. A panthenol a lipidtermelés támogatása és nedvességmegkötő tulajdonsága révén hidratáló hatású, alkalmazásával a bőr teltebbé, feszesebbé, puhábbá válik. Glicerinnel kombinálva hatásuk összeadódik. Bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő hatású. Igazoltan csökkenti az UV-sugárzás és a különböző kemikáliák (pl. SLS) okozta irritációt. Bőrrokon hatóanyag, az érzékeny bőr és a finom bababőr ápolására egyaránt alkalmas. Segíti a hámosodást, csökkenti a hegképződést, gyulladáscsökkentő hatású.

Citromfű illóolaj
A citromfűolaj egy remek szagtalanító és illatosító illóolaj, füves-citrusjegyekkel, mely frissességet áraszt. Vérkeringést serkentő hatását kihasználva, kiváltképpen testápoló alkalmazásokba használják, de tisztálkodási termékekbe foglalva és légfrissítő oldatokban is hasznos. A bőrre és a vénákra tónusjavító hatású, depresszióellenes, az idegrendszerre nyugtató hatású
A citromfű, citronella, lemongrass vagy Indiai verbina évelő fűféle, mely bokor formájában nő, gyorsan szaporodva gyökérzete valóságos hálózatot alkot a földben. Eléri az egy méter magasságot. Indiában honos, ahol napjainkban is vadon terem. Különböző vidékeken fűszerként, gyógynövényként, de illatáért, sőt rovarriasztó tulajdonságáért is használják.

No Comments

Post A Comment

2 × kettő =

Válasszon pénznemet
HUF Magyar forint